Home » Natjecanja » Održano 2. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske

Održano 2. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske

Drugo Para taekwondo prvenstvo Hrvatske održano je 04. svibnja 2019. u Pisarovini, u organizaciji Hrvatskog para taekwondo saveza te pod okriljem Hrvatskog paraolimpijskog odbora. S ponosom ističemo da je visoka poroviteljica nacionalnog para taekwondo prvenstva predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović a ministar hrvatskig branitelja Tomo Medved također je prihvatio pokroviteljstvo nad ovim značajnim događajem. Domaćin je bio Taekwondo klub osoba s invaliditetom Pisarovina. Nakon pozdravnog govora tajnika Saveza gospodina Borne Sore koji je pozdravio visoke uzvanike, natjecatelje, suce, trenere i prateće osoblje, govora izaslanika Predsjednice gospodina Ervina Kolareca te pozdravnog govora izaslanika Ministra branitelja, umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Vlade Krošla, načelnik Općine Pisarovina proglasio je natjecanje otvorenim.
Na 2. Para taekwondo prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je osam klubova sa 30-ak natjecatelja koji su se natjecali u borbenim disciplinama (tjelesni nedostaci) i tehničkim disciplinama (motoričke teškoće i intelektualne teškoće) podijeljeni u tri dobne muške i ženske kategorije.
2. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske kriterijsko je natjecanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predstavlja uvjet za ostvarenje norme za nastup u okviru Hrvatske para taekwondo reprezentacije na Europskom para taekwondo prvenstvu koje će se održati u talijanskom Bariju 31. 10. 2019.