Home » Novosti » Održana Skupština HPTS-a

Održana Skupština HPTS-a

U Zagrebu u prostoru Combat centra Zagreb održana je 18.studenog 2017. Redovna skupština Hrvatskog para taekwondo saveza. Službeni početak  Sjednice Skupštine obilježen je hrvatskom himnom  i minutom šutnje za poginule branitelje. Skupštinarima su članovi radnog predsjedništva prezentirali rad Saveza u protekloj godini te izložili planirane aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Donesene su odluke:

  1. o usvajanju Poslovnika o radu radu Skupštine,
  2. o usvajanju Pravilnika o radu arbitražnog vijeća,
  3. o izradi plastičnih iskaznica za natjecatelje HPTS-a,
  4. o kotizaciji za zajedničke trenige osim za treninge reprezentacije koji su besplatni,
  5. o visini članarine za 2018. godinu,
  6. o primanju u pridruženo članstvo TKOI te o primanju u redovno članstvo Zagrebačkog para taekwondo saveza,
  7. o uvođenju kooptiranog člana Izvršnog odbora na upražnjeno mjesto člana Izvršnog odbora.

Na skupštini se raspravljalo se o problematici na relaciji HPO-HPTS-HTS-WT. Predstavnci HTS-a nisu se odazvali na poziv, a ispred Hrvatskog paraolimpijskog odbora prisutan je bio glavni tajnik HPO-a, g. Ticijan Komparić, koji se obratio skupštinarima HPTS-a i prisutnima na sjednici.

Glavni tajnik HPO-a izvjestio je Skupštinu o planiranom primanju HPTS-a u redovno članstvo HPO-a na sljedećoj Skupštini u veljači, 2018. te potvrdio je da je HPTS nadležan za organizaciju Državnih natjecanja i u para taekwondou te da su prisutni problemi iz jednog razloga što HTS koji za to ima ovlasti, odbija ishoditi međunarodne licence natjecateljima, da je HPO poslao nalog za prijavu natjecatelja na Europsko prvenstvo koje će se održati u prosincu 2017. ali je HTS ignorirao nalog. Slijedom svih događanja, HPO će tako pokrenuti postupke prema Svjetskoj taekwondo federaciji i Međunarodnom paraolimpijskom odboru kako bi dobili upute kojima bi Hrvatski taekwondo savez počeo djelovati u korist sportaša. Na kraju izlaganja istaknuo je da HPO želi pomoći i stoji na raspolaganju HPTS-u.

21. stu. 2017. @ 21:31