Home » Novosti » Objava vezana uz Para natjecanja HTS-a / PRESS

Objava vezana uz Para natjecanja HTS-a / PRESS

Vezano uz objavljen poziv na 3. PARA OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U FORMAMA 2018, obavještavamo vas da navedeno natjecanje nije službeno natjecanje, natjecatelji se neće bodovati i kao takvo nije uvjet za kategorizaciju i klasifikaciju natjecalja.

Na mrežnim stranicama portala „Prijave za taekwondo natjecanja“, na adresi http://www.tkd-natjecanja.com.hr/pdf/invitation/6%20OTVORENO%20PRVENSTVO%20HRVATSKE%20U%20FORMAMA%202018_poziv.pdf objavljen je službeni poziv na natjecanje „OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U FORMAMA 2018, 3. PARA OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U FORMAMA 2018“.
Nadalje, na mrežnim stranicama „Tae.kwon.do“, na adresi http://taekwondo.com.hr/Tournament/3-picok-open-kontrolni-parapoomsae-turnir-hts-a/About/273, objavljen je isto tako službeni poziv na „3. Picok Open – KONTROLNI PARAPOOMSAE TURNIR HTS-a“, kao i na adresi http://taekwondo.com.hr/Tournament/16-adidas-maksimir-kup-40-godina-kluba-maksimir/About/262 gdje se također natjecanje klasificira kao „KONTROLNI TURNIR ZA PARAPOOMSAE HTS-a“

Niti jedan od navedenih turnira ne nalaze se na kalendaru Hrvatskog taekwondo saveza u navedenom statusu te nisu dostupni akti kojima se spomenutim natjecanjima dodjeljuje navedeni status.

Isto tako za navedene turnire nije zatražana licenca Hrvatskog para taekwondo saveza.
Kako je Hrvatski taekwondo savez u više navrata službeno upoznat, u Republici Hrvatskoj od 2016. godine djeluje Hrvatski para taekwondo savez (sa kojim je Hrvatski taekwondo savez odbio svaki oblik suradnje), a koji je stvarno nadležan za para taekwondo na teritoriju Republike Hrvatske.

Sukladno tomu donešeni su i akti koji se odnose na organizaciju natjecanja u para taekwondo disciplinama.
Objavom natjecanja u službenom pozivu učinjena je bitna povreda pravila ustanovljenih Zakonom o sportu i Pravilnikom o licenciranju para taekwondo natjecanja Hrvatskog para taekwondo saveza.

U svezi navedenog natjecanja, Hrvatski para taekwondo savez uputio je dopis Hrvatskom taekwondo savezu uz zahtjev za uklanjenjem para taekwondo statusa navedenim natjecanjima.

9. lis. 2018. @ 18:22