Home » Novosti » Z1 Televizija: Hrvatski para taekwondo savez ipak ostaje u Gredelju

Z1 Televizija: Hrvatski para taekwondo savez ipak ostaje u Gredelju

Z1 Televizija: Zadnje se vrijeme zaista možemo pohvaliti velikim sportskim uspjesima, mega popularni nogomet u Rusiji, i pobjede teniskih aseva Borne Čorića i Marina Čilić. No, imamo razloga za slaviti i u manje popularnim posrtovima, i još paraolimpijskim. Tako su nedavno u Bugarskoj naši para taekwondoaši osvojili jedno zlato i tri bronce.

U povodu osvajanja jedne zlatne i tri brončane medalje na 7. Europskom para taekwondo prvenstvu u Bugarskoj Milan Bandić je primio para taekwondoaše, no osim dobrih rezultata bilo je prilike za razgovor o problemima Saveza.

-Gradonačelnik je obećao da ćemo ostati u bivšoj tvornici Gredelj, u kojem smo bili i dosad. Prostor ima prilagođen pristup osobama s invaliditetom i to nam je izuzetno bitno – rekao je Vlado Požežanac, predsjednik Hrvatskog para taekwondo saveza . 

Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, naglasila je da ju posebno veseli izniman uspjeh para taekwondoaša u Plovdivu te je potvrdila da problem prostora za klub nije upitan, odnosno kada će jednog dana, zbog rekonstrukcije Gredelja, morati Savez i izaći van, za ove sportaše će se sigurno naći adekvatan, njima prihvatljiv prostor u Gradu.

Savez je osnovan 2016., u 2017. je primljen u Hrvatski paraolimpijski odbora. Trenutno se para taekwondoom bavi 50-ak članova, uglavnom s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Izvor: http://www.z1tv.hr/hr/vijesti/sport/hrvatski-para-taekwondo-savez-ipak-ostaje-u-gredelju,348.html

29. lip. 2018. @ 12:12