Home » Novosti » Objava vezana uz Para natjecanja HTS-a

Objava vezana uz Para natjecanja HTS-a

Vezano uz objavljen poziv na 3. PARA OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U FORMAMA 2018 (u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza), obavještavamo vas da navedeno natjecanje nije službeno natjecanje, natjecatelji se neće bodovati i kao takvo nije uvjet za kategorizaciju i klasifikaciju natjecalja.

Nadalje, „3. Picok Open“, kao niti “adidas Maksimir Kup” nisu kriterijski niti kategorizacijski turniri kako je na pozivima objavljeno.

Za navedene turnire nije zatražana licenca Hrvatskog para taekwondo saveza.
U Republici Hrvatskoj od 2016. godine djeluje Hrvatski para taekwondo savez, a koji je punopravna članica Hrvatskog paraolimpijskog odbora i stvarno nadležan za para taekwondo na teritoriju Republike Hrvatske.

Sukladno tomu donešeni su i akti koji se odnose na organizaciju natjecanja u para taekwondo disciplinama.
Objavom natjecanja u službenom pozivu učinjena je bitna povreda pravila ustanovljenih Zakonom o sportu i Pravilnikom o licenciranju para taekwondo natjecanja Hrvatskog para taekwondo saveza.

U svezi navedenog natjecanja, Hrvatski para taekwondo savez uputio je dopis Hrvatskom taekwondo savezu uz zahtjev za uklanjenjem para taekwondo statusa navedenim natjecanjima a na koji se isti oglušio te će u svezi istoga biti poduzete daljnje pravne radnje.

17. lis. 2018. @ 12:33