Home » Novosti » Demanti u sredstvima javnog informiranja, Večernji list 31.01.2019

Demanti u sredstvima javnog informiranja, Večernji list 31.01.2019

Hrvatski para taekwondo savez ovim putem službeno i javno opovrgava niz netočnih tvrdnji i dezinformacija koje kontinuirano u sredstvima javnog informiranja iznose pojedini članovi hrvatske taekwondo zajednice, napose predstavnici i odgovorne osobe Taekwondo kluba Čigra.

Pozivamo se na članak 40. Zakona o medijima koji regulira pravo na ispravak objavljene informacije i od Večernjeg lista tražimo objavu ovog reagiranja.

U tiskanom izdanju Večernjeg lista, od četvrtka, 21. siječnja 2019. u članku „Zagrebačke Čigre ostvaruju svoj san“, u dijelu „…a lani je dječak Dinko osvojio zlato na Prvenstvu Hrvatske u paraformama, dok je klub i ekipno bio prvi.“ čitatelje se dovodi u zabludu. Naime od strane vodstva navedenog kluba sustavno se plasiraju dezinformacije te su već u više navrata objavljeni demanti. Prvenstvo Hrvatske koje se ovdje navodi nije organizirao niti u istima sudjelovao Hrvatski para taekwondo savez sa svojim članicama, te je navedeno natjecanje nelegitimno i ne može imati status nacionalnog prvenstva. Navedeni natjecatelj nije poznat Hrvatskom para taekwondo savezu te Taekwondo klub Čigra nije član Hrvatskog para taekwondo saveza. Na prvenstvu Hrvatske koje se održalo 24. studenoga 2018. nije nastupio niti jedan član Taekwondo kluba Čigra.

Zaključno, Hrvatski para taekwondo savez kao nacionalni sportski savez osoba s invaliditetom u taekwondo sportu ukazuje kako kontinuirano iznošenje dezinformacija, koje su zasnovane na neistinitim, lažnim i zlonamjernim navodima, ogriješuju se o prava i ovlasti te nanose štetu ugledu, ne samo Hrvatskog para taekwondo saveza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, nego i svih državnih i javnih tijela u Republici Hrvatskoj, jer se time ruše, obezvrjeđuju i difamiraju napori i zalaganja svih onih koji rade na zastupanju interesa sportaša s invaliditetom, o kojima na razne načine, skrbi Hrvatski paraolimpijski odbor a čiji je član Hrvatski para taekwondo savez. Hrvatski para taekwondo savez od osnutka se drži principa koji je primjenjiv za sve društvene okolnosti i prilike. U konačnici, radi se o ljudima koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu, osobama s tjelesnim invaliditetom i osobama s intelektualnim teškoćama, a za koje, u cijelosti, vodi brigu ovaj savez. Ovim putem ukazujemo da se već duže vrijeme provode neopravdani pritisci te se tako onemogućuje državne institucije i njihove djelatnike u savjesnom obavljanju dužnosti i obveza. Smatramo da se ovdje radi o političko-ekonomski motiviranim djelovanjima koja se koriste za osobne probitke i interese.

Ovaj demanti biti će objavljen na službenoj mrežnoj stranici Hrvatskog para taekwondo saveza te će s istim biti upoznate nadležne institucije i akteri. Molimo Vas da naš demanti objavite u cijelosti.

S poštovanjem,

Hrvatski para taekwondo savez

Damir Javorović, predsjednik